Frederikssund Teater


Gå til indhold

   DANNER                                                                                                                            (Retur)

 

EKSTRAFORESTILLING - uden for abonnement

 

 

”DANNER – en grevinde af folket”

vender tilbage til Jægerspris Slot

  

Lørdag den 24. august vil I kunne opleve denne fantastiske teaterforestilling i et historisk samarbejde mellem, TeaterGrad, Det flydende Teater, Frederikssund Teaterforening og Jægerspris Slot, som velvilligt har åbnet sine døre, og Vi vil opføre to forestillinger – én om eftermiddagen og én igen om aftenen. Vi satser på, at være inde i den smukke Rebeccasal bag hovedbygningen, men i tilfælde af en smuk sommerdag/aften, vil vi kunne rykke ud i borggården. Billetprisen er kr. 225. Billetter købes via www.billetten.dk . Eller www.frederikssundtf.billetten.dk.


I de smukke omgivelser, hvor både slotsparken og slottets sale og interiører fortæller historien om Frederik den 7. og hans elskede grevinde, mener vi, at det er den helt rigtige ramme om ”Danner – en grevinde af folket”. Så medbring gerne picnickurve, det bliver så fint. Drikkevarer købes på stedet.


Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov. Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og hun insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med. Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side.

 

Medvirkende: Rolf Hansen, Brian Hjulmann,

Lise Lauenblad + Marie Louise von Bülow & Karen Duelund Guastavino

 

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann

 

Dramatiker: Line Mørkeby


Komponist: Marie Louise von Bülow Scenograf : Johanne Eggert


Kreativ producent: Christine Worre Kann Koreograf: Jannik Elkær

 

Idé & koncept: Teatergrad www.teatergrad.dk 

og Det flydende Teater www.detflydendeteater.dk

 

Spilletid: 80 min. uden pause

 

Køb billet til forestillingen 

 


Retur til indhold | Retur til hovedmenu