Frederikssund Teater


Gå til indhold

   ELVERHØJ                                                                                                                              (Retur)

 

 

 

 

Elverhøj - men tonen er lav

-

 

Grev Walkendorf har ladet to børn bytte for egen vindings skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk. Og en bondekone får mod en net sum penge den lille Elisabet i sin varetægt, men en aften forlader hun den lille ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi stedet, hun tager barnet med sig hjem, og i den fattige hytte opdrages nu den adelsfødte Elisabet Munk, der nu kaldes Agnete.

Hun vokser op til at være en smuk jomfru, og rygterne på egnen sætter hende i forbindelse med elverfolket. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal - mod sin vilje - holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså med det forbyttede barn). Kong Christian 4 har befalet det! Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med ordene: "Vel er jeg  ikke Cæsar, og disse bølger ikke Rubicon, men dog siger jeg: Jacta est alea."

Således lyder plottet i den oprindelige forestilling, og Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres (kraftigt) af Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen, og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik. Og så kan det heller ikke undgås, at en vis kendt forbryderbande blander sig i handlingsforløbet.

I denne festforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen. Det samme hold producerede "Piraterne fra Penzance" og der skrev anmelderne bl.a.: "Skuespillet hjælpes godt på vej af den nytilkomne skuespiller, sanger og entertainer Rasmus Krogsgaard" og "Omvendt så klarer sopranen Lisbeth Kjærulff og barytonen Hans Dueholm de satiriske udfordringer hæsblæsende og originalt. Pianisten Allan Dahl Hansen lader fingrene lyne over tangenterne" Jydske Vestkysten

 

 

 

 

Medvirkende: 

Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm,

Rasmus Krogsgaard og Allan Dahl Hansen

 

 

 

 

 

Spilletid:

120 minutter incl. pause

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Køb billet til forestillingen

 

 

 22858575 22852950 (`@````````` 266 263 5 110183775 110178150 g 22858575 22852950 (`@````````` 266 263 5 110183775 110178150


Retur til indhold | Retur til hovedmenu